verg-header.jpg

Geregistreerd bij Stichting LOOP

Geregistreerd bij Stichting LOOP

Podologie & Vergoeding

Een registerpodoloog is een voetspecialist die een opleiding heeft gevolgd om aandoeningen in het houding- en bewegingsapparaat te kunnen behandelen. Daarom kon hij zich laten registreren bij Stichting LOOP, het orgaan dat toeziet op de kwaliteit van de opleiding en de podologische zorg.

Podoloog of Registerpodoloog

Een Podoloog behandelt klachten aan de voet, de Registerpodoloog richt zich op klachten in het hele bewegingsapparaat, die in verband worden gebracht met de voet. Dus ook klachten aan knieën, heupen, rug, en nek. Aan het logo hiernaast ziet u dat wij bij Stichting LOOP geregistreerd zijn als Registerpodoloog.

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

Het gunstige resultaat van podologische behandeling is bewezen. Daarom vergoeden de zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk de behandeling van een registerpodoloog vanuit de aanvullende verzekering. Dit gaat dus niet ten laste van uw eigen risico.

Vergoedingen Fysiotherapie

Fysiotherapie, zowel consult als behandeling, wordt eveneens vanuit de aanvullende verzekering vergoedt. Ook dit gaat dus niet ten laste van het eigen risico.

Vergoedingen Zorgverzekeraars

Hiernaast kunt u uw zorgverzekeraar kiezen en het pakket waarvoor u verzekerd bent. Daarna kunt u meteen zien welke podologische behandelingen door uw zorgverzekeraar worden vergoed.
Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de registerpodoloog alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten. Uw registerpodoloog declareert dan rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.