podologieDe registerpodoloog herkent en behandelt klachten aan uw voeten en houding die te maken hebben met de stand van uw voeten. Daarnaast heeft hij specialistische kennis van voetzorg bij reuma en diabetes, en van (risico's bij) de kindervoet in de groei. Schoen en zool behoren een eenheid te vormen met de voet. Daarom is de registerpodoloog ook een schoenspecialist.

Podologie is voetkunde. De voet staat daarbij dus niet op zichzelf, maar vormt een geheel met de rest van het houding- en bewegingsapparaat, zoals uw knieën, heupen, rug en nek.

fysiotherapie555Bijna drie miljoen mensen, jong en oud, vinden jaarlijks hun weg naar de fysiotherapeut. Het kan daarbij gaan om klachten opgedaan tijdens het werk of sporten. Het kunnen ook de lichamelijke gevolgen zijn van een verkeerde beweging, een ongeluk, ziekte of, gewoon door ouder worden.

echografieEchografie van het bewegingsapparaat staat bekend als MSU (Musculo Skeletal Ultrasound). Met echografie is het mogelijk om inzicht te krijgen in gewrichten, pezen, spieren en bloedvaten.

Weefselschade kan met echografie in beeld worden gebracht, hierdoor kan een nog betere podologische diagnose worden gesteld en kan het beste behandeltraject worden gestart.

podomanueelManuele therapie van de voet is een behandelingstechniek, die door steeds meer podologen wordt toegepast. In sommige gevallen draagt een blokkade van een of meer gewrichten/gebieden in de voet, bij in het niet goed functioneren van de voet.

Om dergelijke blokkades op te kunnen heffen kan manipulatie/mobilisatietechnieken gebruikt worden, hiermee kan de beweeglijkheid in het gewricht hersteld worden.